Korona innstramminger for idretten fra 15.12

Postet av Kvelde Idrettslag Hovedstyret den 14. Des 2021

Etter regjeringens pressekonferanse 13.12 har Larvik kommune vedtatt at følgende retningslinjer for idretten i Larvik kommune. De nye tiltakene trer i kraft natt til onsdag 15. desember. Tiltakene gjelder inntil videre i fire uker, men det kan ikke utelukkes at de vil vare lengre, eller at det blir behov for ytterligere innstramninger. Vær oppmerksom på at Larvik kommunene raskt kan vedta lokale forskrifter ved behov.


Råd og anbefalinger som gjelder idrett og organiserte fritidsaktiviteter

  • Barn og unge i barnehage- eller grunnskolealder (til og med 10.klasse) kan ha organiserte fritidsaktiviteter, som for eksempel fotballtrening og håndballtrening, men det blir anbefalte begrensninger i hvor mange som kan være med. Hvis aktiviteten foregår innendørs bør det være maks 20 stykker, med mindre alle deltakerne er fra samme kohort i skole eller barnehage.
  • Det anbefales ikke å gjennomføre aktiviteter som samler barn og unge fra ulike steder, for eksempel kamper, cuper, turneringer eller stevner. 
  • Barn og unge som er ferdig med ungdomsskolen bør holde meteren også ved gjennomføring av fritidsaktiviteter. Det betyr for eksempel at de ikke bør spille fotball eller håndball, hvor det er vanskelig å holde meteren. 
  • Det anbefales å utsette eller avlyse gjennomføring av arrangementer både ute og innendørs, som kamper og turneringer, og andre organiserte fritidsaktiviteter på tvers av ulike grupper for både barn og voksne. Unntaket er utendørs arrangementer for barn og unge i idretter som ikke krever nærkontakter og som kan utøves med en meters avstand, som for eksempel skirenn.
  • Det anbefales å utsette eller avlyse organiserte idretts- og fritidsaktiviteter for voksne som foregår innendørs, som feks håndballtreninger og fotballtreninger.
  • Voksne kan trene eller ha andre organiserte fritidsaktiviteter utendørs, men det er anbefalt å være maks 20 personer og holde meteren.

Forskriftsfestede tiltak som gjelder arrangementer

  • Maksimalt 20 personer på offentlige innendørs arrangementer uten faste tilviste sitteplasser og 50 personer ved bruk av slike sitteplasser, eksempel kamper. 


Dersom trenere, lagledere eller foresatt har spørsmål knyttet til tiltakene kan dere ta kontakt med Stian Tveitane på TLF: 454 29 951 eller dagligleder@kveldeil.no
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.